Удивителните способности на делфините

Делфините - прекрасни, загадъчни, удивителни и мъдри. Тези водни млекопитаещи са едни от най-неповторимите и чудесни животни на планетата. За интелекта и характера на делфините се носят легенди. Способностите на делфините се изучават от дълги години, но загадките им си остават неразгадани. И така какво толкова необичайно могат тези удивителни животни и какви тайни крият?

Прочети още...

Популярни породи кучета

От много отдавна кучетата били пазачи, най-добри другари и помощници на човека. В света на животните кучетата са едва ли не най-преданите и искрени същества. Огромното количество разкази и истории за кучета доказват това. По тази причина много често хората без да се замислят си вземат такъв домашен любимец и се грижат за него.

Прочети още...

Най-необикновенните животни на нашата планета - II част

Галагови примати

Галаговите са семейство дребни нощни примати от групата на полумаймуните, разпространени в екваториалните и тропически гори на континентална Африка. Имат големи очи и уши, а опашката им прилича на катерича.

Прочети още...

Птицечовката

Когато първите европейци пристигат в Австралия, били шокирани от животните, които видели там. Нищо в Европа не можело да се сравни със странните изправени тревопасни подскачащи по пасището и носещи малките си в торби.

Кенгурата били биещи на очи странности, но и друго по-странно същество привлича вниманието на първите заселници. То живеело по бреговете на реките и плувало във водата. Първите европейци, които го видели
го нарекли водна къртица. Но това име не се задържало дълго. През 1798 г. губернатора на Нов Южен Уелс капитан Джон Хънтър изпраща в Англия образец от птицечовка. Това малко животно щяло да предизвика буря в научния свят и да преобрази кариерата и репутацията на някои от водещите мислители по това време.

Прочети още...

Животните на Коледа

Животните са неделима част от много български семейства. Това ги прави и част от нашият празник, особено по Коледа и Нова година. Без домашните любимци нашият дом би бил лишен в голяма степен от топлина и уют. Те умеят със самото си присъствие да повдигнат настроението ни и да се повеселят заедно с нас.

Прочети още...

Погрешните стереотипи при животните

От ранното детство в детското съзнание с помощта на приказките и анимациите се изграждат представи за животните, като в различните култури се приписват характерни черти на дадено животно. Лисицата е хитра, мечката е тромава, вълкът е глупав, зайчето е страхливо и т. н. По този начин във всички нас са изградени стереотипи, които не винаги отговарят на действителността. Надявам се ще се забавлявате, когато откриете колко погрешни представи може да имате за дадено животно.

Прочети още...

Най-необикновенните животни на нашата планета - I част

Панголин

Панголинът (Pholidota) е рядко животно, чийто произход дълго остава загадка за учените. Те дълго време не можели да определят вида на това млекопитаещо и да определят неговите най-близки родственици. Външно панголините приличат на броненосците - тялото им също е покрито с ромбовидни люспи със заострен край. И се хранят изключително с термити и мравки.

Прочети още...

Преданост при животните

Днес ще говорим за нещо много интересно, което може да ви застави да се замислите по-сериозно за живота и окръжаващите ви живи същества - предаността на животните.

Много хора, които само косвено са имали работа с домашни или диви животни, са свикнали да оценяват тези създания от гледна точка на биологията и срого рационално, приписвайки всичките им навици на рефлексите и инстинктите им.

Прочети още...

Жаба-акушерка

В началото на 20 век, анатомията на едно земноводно поставя началото на спор и става повод за обвинения във фалшификация. Това е любопитен разказ за европейската крастава жаба наричана жаба акушерка (лат. Alytes obstetricans).

Прочети още...

Животното с най-дълъг врат

Най-дългият врат

Хамелеонът има език два пъти по-дълъг от тялото му, а жирафа, изключително дълъг врат.

Жирафът е животно, което не може да не впечатли. С височина до 6 метра той е изключително внушителен, заинтригуващ със своя  външен вид и мистериозната си биология. Нашето привличане към това необикновено творение датира от векове и един отличителен белег максимално изостря любопитството ни, издължения му врат. Подобна структура изглеждала като невъзможна в природата, но сега ние по-добре разбираме сложната биология на странното тяло на жирафа. Растящото ни познание за това създание може да се проследи назад до три много специални жирафа и историята на кралския интерес към екзотичното.

Прочети още...

Подкатегории

Подкатегории

В промоция

Последни коментари

Котки >> Royal Canin Urinary S/O UHD 34 7кг
Стилиян, 31.03.2018
Котките го ядат и са здрави. Не е нужно да сменям диетата
Кучета >> Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice 3кг
Евлоги, 27.03.2018
Кучето ми е с храносмилателни проблеми и трудно му намирам подходяща храна. С тази съм спокоен, яде я вече половин година и не е имало проблем
Кучета >> Camon Easy drink
Динко, 27.03.2018
Поилката е страхотна. И кучето и котката пият от нея и лесно се поддържа

За нас

Зоомагазин ЗООВЕТМАРКЕТ Габрово предлага разнообразни храни и аксесоари за домашните ви любимци.

Работно време: от 9:00 до 19:00
(066) 86 00 17
      0877 129 220
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Габрово,5300, Отец Паисий 15
     (Централен Общински Пазар)

ArtStorm design studio

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.