Най-необикновенните животни на нашата планета - II част

Галагови примати

Галаговите са семейство дребни нощни примати от групата на полумаймуните, разпространени в екваториалните и тропически гори на континентална Африка. Имат големи очи и уши, а опашката им прилича на катерича.Японски исполински саламандър

Най-голямото от известните днес земноводни. Дължината на тялото му е повече от метър и половина, а теглото достига до 30 кг. В Япония тези животни се употребяват за храна и дори се смятат за деликатес.

Риба-пенис


Много необичаен вид морски червеи, чиято дължина достига до 15 см. Латинското название на това животно е Urechis unicinctus, но заради своята необичайна форма е по-известно като риба-пенис.

Светеща медуза


Медузите сами по себе си са необикновени същества - те са единствената безсмъртна форма на живот на планетата. Но някои медузи са още по-необикновени: Фосфорният олидиас е светеща медуза, живееща в крайбрежните води на Аржентина, Бразилия и Япония. Те плуват по дъното и светят с ярък син или оранжев цвят, като по този начин привличат малките рибки и планктона.
Смотрите также статью о кальмаре-светлячке.

Дългорог саблезъб


Тя е питбулът в рибешкият свят - едно от най-страшните създания. Въпреки кошмарният си вид тя е напълно безопасна заради лошото си зрение - на практика трябва да се блъсне в нещо за да го забележи.

В промоция

За нас

Зоомагазин ЗООВЕТМАРКЕТ Габрово предлага разнообразни храни и аксесоари за домашните ви любимци.

Работно време: от 9:00 до 19:00
(066) 86 00 17
      0877 129 220
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Габрово,5300, Отец Паисий 15
     (Централен Общински Пазар)

ArtStorm design studio

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.